שאלה קשורה לפורום זה.

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

11/07/2016 | 10:54 | מאת: רוני.

שלום רב לצוות הפורום, בן 33. לפני מספר שנים ביצעתי ניתוח בבלוטת רוק עכב התנפחות והחמרה משמעותית. הניתוח ב"ה עלה יפה (למרות גודל הבלוטה) והיה לניתוח מוצלח וללא תופעות מסוכנות (שפיר). אבל מאז תמיד עניין אותי ולא שאלתי אף גורם על העניין הבא; הניתוח הרי מתבצע ע"י חיתוך בסמוך לאוזן עד לאזור הצוואר, מה שמותיר (אותי לפחות) את תנוך האוזן -אזור הקצה, באוויר (ללא חיבור עם הצוואר, כבאוזן השניה). עניין זה מטריד אותי וחושב על כך לא מעט, במידה ומישהו ימשוך לי באוזן המנותחת מהחנוך (למרות שאני לא בגן ו/או בביה"ס כבר, ובטח כבר זה לא נהוג כמו פעם), אבל בכל זאת אולי בתור מעשה בצחוק או לא בצחוק, האם כתוצאה מכך יוכל להיגרם לי נזק רציני או משמעותי. והאם ניתן לעשות משהו בעניין זה כבר עכשיו כמו ניתוח פלסטי לתיקון לתפור, "להדביק" את הקצה כגון מעיין תיקון שלאחר ניתוח, שוב, עניין זה די מטריד אותי, וחושב על כך לא מעט לעיטים בלילות. לא הייתי שואל במידה ולא היה כך. לתשובתכם ועזרתכם אודה מקרב לב.

25/07/2016 | 09:02 | מאת: ד"ר גל אבישי

לאחר ניתוח לכריתת חלק מבלוטת הרוק בשל גידול, המקום נתפר במספר שכבות - מהעומק אל פני השטח. מספר שבועות לאחר הניתוח - הרקמות חוזרות להיות אחידות, אך עם צלקת. ניתן להתייחס לאוזן המנותחת באותו אופן כמו לאוזן השנייה. ואל תיתן לאף אחד למשוך לך באוזן :) בהצלחה

25/07/2016 | 13:13 | מאת: רוני.

תודה מקרב לב, באמת הרגעתה אותי, אבל התנוך ממש בקצה האוזן לא ממש מחובר אצלי, כגון וכמו באוזן השניה, (הלא מנותחת). כך שבמידה ומרים או מושך אותו מעט ובעדינות ניתן לראות חריץ, שלא מתחבר עם הפנים והצוואר. מוכר, ידוע.. אין או יש מה לעשות בנידון? שוב תודה מכל הלב!!

מנהל פורום בלוטות הרוק