TIRADS 4A בUS תירואיד

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

30/06/2016 | 01:18 | מאת: רון

לא קשור בדיוק לנושא הפורום אך אשמח לייעוצכם. בת 22, כבר לפחות 3 שנים יש לי ציסטה\קשרית של 5 מ''מ באונה השמאלית של התירואיד שלא משתנה (אולי לפני כשנתיים עלתה מ4 מ''מ ל5). אך בUS אחרון, לפני כחודש, צויין בפענוח לראשונה TIRADS 4A. "נצפתה קשרית היפואקואית קטנה באונה שמאלית של התירואיד בקוטר 5 מ''מ (TIRADS A4), ללא שינוי. אונה ימנית תקינה. להמשך בירור לפי השיקול הקליני". אין בלוטות לימפה בשאר הצוואר חוץ מבלוטה אחת בכל פרוטיס בסביבות 2 ס''מ כל אחת שנמצאות שם כבר שנתיים וגדלות בכמה מילימטרים מדי שנה. יש לציין שזה אותו בודק שכבר עשה לי 4 US לצוואר ומעולם לא ציין את המונח הזה, זה חדש. מבירור קצר העליתי שהמונח TIRADS A4 מבטא נגע חשוד לממאירות בסבירות של בין 5-10 אחוז עם סימן 1 מתוך ה4 האפשריים (היפואקואיות). עם זאת מנקרים קשריות בתירואיד רק כשמגיעות לרוב ל1 ס''מ או קרוב. יש לציין שהחל מדצמבר הTSH שלי עולה ללא הפסקה אך FT4 תקינים, בהתחלה עמד הTSH על 5.4, בינואר על 5.9, במרץ 6.3 ועכשיו 7.6. מה עושים במצב כזה, האם מצריך ניקור או רק מעקב? עד כמה חשוד בהתחשב בעובדה שלא גדל בכלל מאז גילויו? ומדוע הבלוטות בפרוטיס לא נעלמות ורק גדלות כבר שנתיים (אין בעיות שיניים כלל ושאר הצוואר נקי מבלוטות)? תודה.

רון שלום! הפורום הנוכחי אינו עוסק בבעיות של בלוטת המגן. עם זאת, כרופאת אא"ג אענה לך, כי נגע בבלוטת המגן בקוטר 5 מ"מ דורש לרוב מעקב בלבד. המונח הרנטגני TIRAD רלוונטי לרופא המטפל במקרים מסויימים. אנא הקפידי על מעקב אנדוקרינולוג אחרי רמות הורמוני בלוטת המגן והנגע המדובר. בנוגע לבלוטות לימפה בתוך בלוטות הרוק- הפרוטיס. לרוב מדובר בממצא חסר חשיבות קלינית, ודאי כאשר ידוע מזה שנים.

15/07/2016 | 03:47 | מאת: רון

הייתי כבר אצל אנדו' והוא החליט לא לתת ביקורת עוד שנה לענייני ההורמונים. כל כמה זמן יש לעשות US מעקב לקשרית עם ממצא כזה? עד כמה חשוד בגודל וזמן כזה?

מנהל פורום בלוטות הרוק