בליטה מוקשית לאחר ניתוח בפרוטיס

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

26/07/2023 | 14:39 | מאת: אלין חן

שלום רב. לפני הרבה שנים .8 בערך .עברתי ניתוח בפרוטיס אונה שטחית. בביופסיה לא נראה גידול אלא רקמת שומן .לאחר הניתוח ועד היום יש בלחי בליטה מעוגלת במישוש.בגודל 1 סמ.בבדיקות u.s כל חצי נרשם שזה גוש מעוגל היטב עם גבולות סדירים .שאלתי היא למה זה בולט במישוש במקום שיהיה שקוע ואיך אפשר לטפל בזה?. שאלה נוספת האם לא נעשה מספיק ניקוז לאחר הניתוח??? תודה רבה אלין.

אלין חן שלום! בליטה של 1 ס"מ באיזור מנותח (בהנחה שבדקו שלא מדובר בתהליך גידולי שלא הוצא) יכולה להיות קשורה לרקמת צלקת או לתגובה מקומית לחוטי תפירה. אם את זקוקה ליעוץ נוסף בנושא- עליך לפנות לבדיקת כירורג ראש וצוואר.

מנהל פורום בלוטות הרוק