אדנומה פלאומורפית , שאלה

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

21/06/2023 | 18:00 | מאת: נטע אור

שלום, אודה לכל עזרה בבקשה. אני בריאה בדרך כלל עם השימוטו (בלוטה מאוזנת), ידוע מצב של פלאומוריפיק אדנומה בפרוטיד, כנראה בזנב (אחרי ניקוד תחת סונר, ובדיקת mri. מעקב ע״י אולטרסאנד). אני שוקלת לעבור תהליך של הקפאת ביציות, וזה כ״רשת בטחון״ חברתית בלבד. הוסבר לי כי התהליך, כאשר מתבצע בשילוב הורמונים, עלול לדרוש הזרקת חלק מההורמונים הבאים: גונאל אף, פרגובריס, צטרוטייד, אורגלוטרן, אוביטרל, דקפפטיל 0.1 .  שאלתי היא: בתור מישהי עם אבחנה של אדנומה פלאומורפיק-האם מצבי זה מתקשר סטטיסטית לממצאים המחקריים לגבי עליית הסיכוי היחסי של נשים שעברו את התהליך לחלות בסרטן? אם אבחר לבצע תהליך הקפאה, הוסבר לי כי יש לבצעה ללא המתנה מרובה (כלומר, גם לפני ניתוח בפרוטיס). ייתכן וחשוב לחדד שהשאלה בנושא איננה נשאלת לשם הרגעה, אין הנחיה מחייבת רפואית לביצוע התהליך. אני מודה לך מאד על הקריאה ועל כל מענה!

נטע אור שלום! איני מכירה קשר בין טיפולים הורמונוליים לבין אדנומה פלאומורפית של בלוטת הרוק. אדנומה פלאורפית, באופן עקרוני, הינה גידול שפיר המחייב כריתה ניתוחית. בהצלחה רבה!

07/07/2023 | 17:59 | מאת: נטע אור

תודה רבה על העזרה!

מנהל פורום בלוטות הרוק