עזרה דחופה בבקשה עקב כאבים שלא עוברים

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

24/04/2023 | 11:38 | מאת: שרית

ד"ר חנה גילת שלום, רקע: אני בת 36, בחורה בריאה בדר"כ. תסמינים: הייתה לי שן בינה שמאלית עליונה שפצעה אותי בלחי במשך חודשיים עד שנעקרה. שבועיים לפני העקירה התחלתי לשמוע/להרגיש מים זזים ליד האוזן (בבדיקת אוזניים שעשיתי כמה פעמים בחודשים האחרונים תמיד לא ראו מים/נוזל באוזן והבדיקה אוזניים יצאה תקינה). כשבוע אחרי העקירה ועד היום (סה"כ 4.5 חודשים מאז העקירה כבר עברו) אני סובלת מיובש קיצוני בשפתיים (אך בפה עצמו אין יובש בכלל).סובלת גם מכאבים ותחושת לחץ בחצי פנים בצד שמאל. כמו כן ישנה נפיחות קבועה שלא משתנה באזור לסת שמאלית תחתונה (ליד הסנטר ומעל הצוואר). קיבלתי הפניה לבצע אולטרסאונד צוואר ובלוטות רוק. להלן הממצאים: בלוטות רוק- פרוטיס- קשרי לימפה קטנים אינטראגלנדולריים משני הצדדים. תת לסתיות -משני הצדדים מעט מגושמות עם מרקם גס/נודולרי ללא היפרמיה. קיימת הרחבה קלה של צינוריות רוק מרכזיות משני הצדדים עם רושם לעיבוי דופן. הממצא בולט יותר משמאל ואינו מלווה הדגמה מובהקת של אבנים. קשרי לימפה- בצוואר תחתון ריבוי קל של קשרי לימפה קטנים. אחד מהם מעט מעובה כ6.5*10 מ"מ בתחנה 6 משמאל. מה משמעות תוצאות האולטרסאונד? על איזו בעיה זה יכול להעיד? לאן עליי לפנות מכאן? האם לדעתך יש קשר לשן הבינה שפצעה אותי בלחי במשך חודשיים? תודה רבה, שרית

שרית שלום! איני רואה קשר בין התלונות השונות. יתכן כי את מדווחת על תלונות שאינן רלוונטיות לאולטראסאונד שביצעת. הממצאים באולטראסאונד לא חד משמעיים ויכולים להופיע בכל מיני מצבים, למשל, אחרי מחלות וראליות שונות. בשלב זה הייתי ממליצה להבדק עי רופא אא"ג. בהצלחה!

מנהל פורום בלוטות הרוק