פענוח תוצאות המשך בירור

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

27/03/2016 | 11:10 | מאת: אנה

דר שלום בהמשך לפוסט ששמתי נגשתי לבדיקה כי שמתי לב לבלוטה על ידי מישוש. היה איזה וירוס לפני חודש ללא חום וקצת גרון. ופשוט הלכתי לבדוק.מה זה אומר שרשום ללא מרכז שומני ברור? האם זה משהו לא טוב? בבלוטת רוק פרוטיס משמאל הודגמו מוקדים היפואקואים בגודל עד כ- 8 ממ - יכול להתאים לבלוטות לימפה ללא מרכז שומני ברור, ללא היפרמיה. בלוטות רוק תת לסתיות ופרוטיס מימין ללא ממצא חריג. באיזור תת סלתי דוצ הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות, עם מרכז שומני ברור וללא היפרמיה בגודל עד כ- 33*7 ממ מימין ועד כ-23*6 ממ משמאל. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר לטרלי דוצ.

אנה שלום! למראה הבלוטות באולטראסאונד כפי שציינת כאן, אין חשיבות גדולה כשלעצמה, אלא בקוראלציה למצב הקליני ולסיבת הגדלת הבלוטות. בלוטות יכולות להיות מוגדלות ממגוון סיבות. עליך להבדק ע"י רופא אא"ג על מנת להחליט האם יש צורך במעקב כלשהו או לא.

מנהל פורום בלוטות הרוק