בלוטת הרוק תת-לסתי משמאל מוגדלת.

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

11/02/2023 | 00:43 | מאת: לאה

שלום רב. כבר חודש ימים אני סובלת מנפיחות ורגישות באזור תת לסתי משמאל. מעבדה שקטה. מקבלת אוגמנטין במשך 4 ימים- ללא שינוי. לפי תוצאות US רקמות הרכות צוואר כולל בלוטות הצוואר "בלוטת הרוק תת לסתית משמאל מוגדלת על חשבון תהליך היפואקוגני בגודל כ-16*18*20 מ"מ, בנפח כ-3 סמ"ק. לא מוגדר היטב, מרקם לא אחיד, ללא עדות לזרימת הדם בתוכו. אך קיימת זרימת הדם מוגברת סביבו. בסמוך לממצא הודגמה קשרית לימפה פתולוגית עם זרימת הדם מוגברת בגודל כ-7*9*12 מ"מ. קשרית לימפה בודדה, עם קורטקס מעובה - קשרית ראקטיבית במדור 2 משמאל. באבחנה מבדלת הממצאים המתוארים יכולים לתהליך דלקתי בבלוטת הרוק תת לסתית משמאל, ללא עדות להתנזלות. מבקשת הסבר על ההבחנה. מה עליי לעשות?

לאה שלום! תהליכים דלקתיים/זיהומיים בבלוטות הרוק לפעמים יוצרים מראה דמוי גוש. הממצאים דורשים בדיקה של מומחה אף אוזן גרון, או מומחה למחלות בלוטות הרוק. בהצלחה!

מנהל פורום בלוטות הרוק