לפני ניתוח בלוטת פרוטיס

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

25/01/2023 | 14:53 | מאת: גלי

היי נשלחתי לבצע mri לבלוטת הפרוטיס לפני ניתוח גוש שפיר לפי ביופסיה. מה הסיבה ששולחים גם ל mri? הרופא ניסה לממש את האזור ולא מרגיש אצלי שום גוש שנראה חיצוני. האבחנה זה היה לפי אולטרסאונד רק. עצם העובדה שמחכה כמה חודשים זה לא מסוכן שהגידול לא ישתנה משפיר למשהו אחר חוששת? יש מצבים שהגוש לא נראה לעין ולא מורגש בבדיקה?

גלי שלום! חלק מהגידולים בבלוטות הרוק (בעיקר בבלוטות הפרוטיס) נמצאים בעומק הבלוטה ואינם נימושים. MRI היא בדיקה טובה לזיהוי ואפיון הגוש, וכן למיקום מדויק שלו בתוך הבלוטה, וביחס לעצבי הפנים. לגבי שאלת הסכנה- גידול שפיר גדל לאיטו, אך אין אף אחד שיכול לחזות שפירותו/גדילתו/שינויו בהתאם ללוח זמנים כלשהו. שיהיה בהצלחה!

מנהל פורום בלוטות הרוק