מוקוצלה/גוש בשפה בגודל כ1 ס״מ, קשה אך זז עם הלשון

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

15/01/2023 | 11:22 | מאת: דיאנה

שלום, לפני כחודש יצא לי גוש בחלק הפנימי של השפה התחתונה בגודל של כ1 ס״מ. לא זכור על מכות/נשיכות באיזור אך זה קרה בסמוך לטיפול באוגמנטין. להבנתי זה יכול להיות מוקוצלה או תעלת רוק סתומה. ניסיתי לשים ספריי sos וגם שטיפות מי מלח וזה לא עוזר. הגוש מתנפח לאחר אוכל וגם ניתן להזיז אותו טיפה בעזרת הלשון. הרופא שיניים לא מטפל בזה כיוון שזה על השפה ותור לכירורג פה ולסת רק עוד שנה יש כמה שאלות: ישנו טיפול טבעי שיעזור? האם אנטיביוטיקה יכולה לעזור? תוך כמה זמן אמור לעבור ללא טיפול? מה צריך להדליק נורות אדומות? תודה רבה והמשך יום מצויין

דיאנה שלום! מוקוצלה בשפה התחתונה, במידה ואינה חולפת מעצמה כעבור 2-3 חודשים, מטופלת ע"י ניתוח מקומי קטן (כריתת התהליך). בהצלחה!

מנהל פורום בלוטות הרוק