בלוטת רוק נפוחה מתחת ללשון

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

09/01/2023 | 12:46 | מאת: שרונה

שלום, בת 50 ברקע לימפומה פוליקולרית. לפני שבוע התנפחה לי בלוטת רוק מתחת ללשון ואחרי יום ירדה. רופא א.א.ג נתן אנטיביוטיקה. מאז שבוע הבלוטנ ירדה אבל יש לי כאב בלשון באותו צד באזור שמחובר ללסת מאחור שאני אוכלת מאוד כואב ומקרין לאוזן. האם יש בלוטת רוק בלשון? נתן לי סיטי. בשל ריבוי סיטי שעשיתי בשנתיים האחרונות מעדיפה בדיקה אחרת האם יש?

שרונה שלום. קיימות בלוטות רוק בכל חלל הפה והלוע, ויתכן כי סבלת מסתימה חלקית באחת מבלוטות הרוק הנ"ל. עם זאת, הכאב שאת מתארת באיזור בסיס הלשון אינו מעיד בהכרח על בעיה בבלוטת הרוק. ממליצה להבדק שוב ע"י רופא אא"ג, שקלי לפנות לרופא המומחה במחלות בלוטות הרוק. בהצלחה!

מנהל פורום בלוטות הרוק