גוש בפה +בלוטה תת לסתית עם קשריות קטנות

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

05/11/2022 | 12:30 | מאת: אורנה

שלום, אימי בת 91 גלתה גוש בפה לפני 3 חודשים. הגוש לא כואב.בבדיקת רופא א.א.ג נמצא גוש תת רירי המשכי ללסת בכס האלוואורלי התחתון מימין מקובע בקוטר 1.5 ס"מ מוגדר היטב ולא רגיש. הרירית מעל הגוש שמורה ללא נגעים או ממצא פתולוגי נוסף בחלל הפה או הלוע. צוואר- הגוש נמוש באיזור תת סנטרי מימין, מקובע, בלוטות תת לסתיות נוקשות דו צדדית. מימין בגבול תחנה 2 נמושו מספר קשריות קטנות נוקשות אף הן. בדיקה אנדוסקופית תקינה. בבדיקת סי.טי עם יוד רואים באזור הגוש כתם לבנבן, פענוח יקח לפחות חודש ימים.אמא ממתינה לביופסיה אבל לוקח זמן עד לתור. האם הגוש יכול להיות ממאיר? האם נכון לעשות ביופסיה או שאפשר לעשות פעולה אחרת אולי פט סי.טי? האם צריך להוציא את הבלוטה עם הקשריות. מה סדר הפעולות הנכון? האם במומחיות היא לראש ראש וצוואר או לפה ולסת? יש לאמא ביטוח פרטי שאפשר במידה וצריך לעשות פעולה מהירה אנחנו לא ישנות כבר כמה לילות מרוב דאגה. בתודה, אורנה

אורנה שלום! אנא הפני השאלה לפורומים העוסקים בכירורגיית ראש וצוואר.

08/11/2022 | 17:39 | מאת: אורנה

לד"ר גילת שלום, לצערי לא מצאתי פורום ראש וצוואר באתר. לאן את מציעה שאפנה? תודה, אורנה

11/02/2023 | 12:27 | מאת: כרמי מלמד

מזה שנים סובלת מעודף רוק סמיך וגם כשמוציאה נשארת תחושה של גוש בגרון שלא נבלע. בלתי נסבל...לא אסטטי...מה עושים?

אנא פני לבדיקת רופא אא"ג

מנהל פורום בלוטות הרוק