פענוח אולטרסאונד - מודאגת מאוד

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

26/03/2016 | 19:48 | מאת: אנה

דר שלום אשמח בפענוח התוצאות קצת מודאגת. חשוב לציין כי בלוטת התריס תקינה ואני כרגע בהריון בת 31. האם הן תקינות? בבלוטת רוק פרוטיס משמאל הודגמו מוקדים היפואקואים בגודל עד כ- 8 ממ - יכול להתאים לבלוטות לימפה ללא מרכז שומני ברור, ללא היפרמיה. בלוטות רוק תת לסתיות ופרוטיס מימין ללא ממצא חריג. באיזור תת סלתי דוצ הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות, עם מרכז שומני ברור וללא היפרמיה בגודל עד כ- 33*7 ממ מימין ועד כ-23*6 ממ משמאל. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר לטרלי דוצ.

אנה שלום! לא ניתן להתייחס לתוצאות הסונר במנותק מהקליניקה, ולא ציינת מדוע בוצע סונר צוואר. לכאורה קיימת הגדלת בלוטות לימפה בצוואר העליון, ויכולות להיות לכך מגוון סיבות. ממליצה לפנות לרופא אף אוזן וגרון להמשך בירור. בהצלחה!

מנהל פורום בלוטות הרוק