יובש בפה בעקבות טיפול ביולוגי

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

25/06/2022 | 22:59 | מאת: אנונימי

שלום רב בעקבות טיפול ביולוגי נוצר לי יובש בפה אובחנתי כסובל משיוגרן הומלץ לי על שטיפת בלוטות הרוק וזה נותן הקלה לתקופה של כחודשיים האם זה נכון או לא. תודה

יש מספר מחקרים העוסקים בטיפול אנדוסקופי בבלוטות הרוק באנשים הסובלים משיוגרן. העדויות אינן חד משמעיות, ויש לזכור כי מדובר במחלה של מערכת החיסון ולא מחלה פנימית של הבלוטות- ולא ניתנת לטיפול מלא ע"י טיפול אנדוסקופי בלבד. עם זאת, כיון שמדובר בטיפול פשוט יחסית, במקרים מסויימים אני נוטה להמליץ עליו. אנא פנה להמשך בירור וטיפול מומחה למחלות בלוטות הרוק. רפואה שלמה!

מנהל פורום בלוטות הרוק