האם האבחנה נשללת סופית

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

04/05/2022 | 05:56 | מאת: ענת

שלום דוקטור אני סובלת ממגוון תסמינים שבצירוף ליובש פה קיצוני העלה חשד על ידי ראומטולוג שמדובר בסיוגרן למרות שאנטי RO ואנטי LA חזר שליל .הופניתי על ידיו לסיאלוגרפיה שהראתה דוקטופניה וקצת סיאלואקטזיות והרבה אקסטרווזציה והמפענח חושב שזה יכול להתאים לסיוגרן ,אבל ביופסיה של בלוטת רוק קטנה לא התאימה כלל לסיוגרן . רציתי לשאול לאור הבדיקות האם הנושא של סיוגרן נשלל סופית או שאפשר לעשות ביופסיה מבלוטת רוק אחרת אולי גדולה יותר או מהפרוטיס תודה רבה

ענת שלום! לעיתים רחוקות הביופסיה וגם הנוגדנים שליליים, ועדיין מדובר בשיוגרן. תוצאת הסיאלוגרפיה שתיארת לא לגמרי ברורה בעיני. ניתן לתת טיפול לבלוטות הרוק גם ללא אבחנה חד משמעית, אנא פני למומחה למחלות בלוטות הרוק להמשך בירור.

מנהל פורום בלוטות הרוק