התייעצות בנוגע להמשך טיפול והסיכונים

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

12/04/2022 | 18:01 | מאת: גינאדי

שלום רב ומודה מראש לאבי בבדיקת us -גוש ב 1 סמ באזור זנב הפרוטיס מימין. ב FNA- Possibility of malignancy cannot be entirely excluded במישוש גוש די נוקשה בפרוטיס מימין Ctpet מוקדי קליטה בבלוטת פורטיס מימין אבי בן 80 הומלץ לו לעבור ניתוח למרות שהבנתי שלא בוודאות הגוש ממאיר אם איני טועה. כיצד ניתן בוודאות לאבחן האם ממאיר או לא האם בגילו הניתוח לא מסוכן יתר על המידה והאם ישנן טיפול אחר למצב זה תודה רבה מראש על המענה

גנאדי שלום! גוש נוקשה בפרוטיד, הקולט בPET CT דורש בירור מתקדם- הכולל, לעיתים, חשיפה של הבלוטה וכריתה חלקית/מלאה שלה בהתאם לממצאים. לעיתים ניתן לשקול ביצוע ביופסיה מסוג TRU CUT לקבלת וודאות גדולה יותר באבחון הגוש- אך זה לשיקול דעתו של הרופא המטפל, ובהתאם לתנאי המקרה. כמו כן, הסיכון מול הסיכוי בגיל 80 הוא לשיקול דעתו של הרופא המנתח. רפואה שלמה.

מנהל פורום בלוטות הרוק