ניתוח כריתת בלוטת רוק

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

17/10/2021 | 20:08 | מאת: רונית

האם ניתוחי בלוטת רוק נעשים על ידי רופאי א.א.ג וגם ע"י כירורגים פה ולסת? מדובר בגוש בקוטר 15 מ"מ, נייד ,באונה של בלוטת רוק השמאלית, בין חלק תחתון לזנב. לפי בדיקת us אין ממאירות. אני מבינה שמומלץ לכרות על מנת שהמימצא לא יגדל ויתפתח למצב של ממאירות. האם יש עדיפות למנתח באחת מההתמחויות הנ"ל , או שמומחים בשתיהן באותה מידה?

רונית שלום! ניתוחים לכריתת בלוטות רוק בעקבות גושים וגידולים נעשים, לרוב, ע"י כירורגים של ראש וצוואר (מתחום האף אוזן וגרון) המומחים בכריתת בלוטות הרוק. בהצלחה!

16/02/2022 | 14:49 | מאת: אהובה

בהקשר לשאלה הקודמת לניתוח גם לי יש הפניה לכריתת בלוטת הרוק והאבחנה שלי היא לא שפירית רק למי אני פונה? ומי מומלץ ומה השיטות ואם יש צלקות או שיש שיטה ששמעתי עליה אנדוסקופית בלי צלקות אשמח לקבל ממך תשובה ברורה

כריתת בלוטת רוק בשל נגע שאינו שפיר נעשית בגישה פתוחה בלבד (עם צלקת). עליך לפנות לכירורג ראש וצוואר (מנתח אף אוזן וגרון). בהצלחה!

מנהל פורום בלוטות הרוק