בלוטות רוק

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

27/04/2021 | 02:20 | מאת: גיל

שלום, אני בן 36 בריא ללא מחלות רקע. מיזה תקופה יש יובש קיצוני בחלל הפה. נשלל שיוגרן. בוצע סיאלוגרפיה, מתאים למראה בלוטות מימין ומשמאל של - ductopenia וכן בבלוטה משמאל עדות למספר סיאלקטזיות בודדות. 1. משמעות התשובה היא חסימת בלוטות הרוק? 2. יש לי קוצר נשימה נשלל אסטמה או ממצא בריאות. האם יובש קיוצני בחלל הפה, לוע וקני נשימה גורם לקוצר נשימה? (בהרגשה שלי קוצר הנשימה כתוצאה מיובש). רפואית אפשר לשייך את תוצאת הסיאלוגרפיה לקוצר נשימה? אשמח למענה. תודה.

גיל שלום! הפחתה בהפרשת רוק וסיאלאקטזיות, מעידות לפעמים על תהליך דלקתי ארוך שנים בבלוטות הרוק. שיוגרן לא ניתן לשלול לחלוטין ללא ביצוע ביופסיה...ממליצה להבדק עי מומחה למחלות בלוטות הרוק. בהצלחה!

מנהל פורום בלוטות הרוק