תוצאות בדיקת US של בלוטות הרוק

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

08/03/2021 | 11:19 | מאת: לילי

לפני 10 שנים עברתי כריתה של בלוטת התריס בגלל קרצינומה פפילרית ואחריה עברתי טיפול ביוד רדיואקטיבי. זמן לא רב לאחר הטיפול התגלתה בעיה בבלוטת הפרוטיס והיא כמעט ולא מתפדקת. בשבוע שעבר עקב אי נוחות באזור בלוטת הרוק התת ליסטית , רופאת אאג בדקה ומצאה שאין יציאת רוק. ביצעתי US וכתוב שם: מבנה בלוטת הרוק התת ליסתית משמאל- נראה הטרוגניות לעומת צד ימין, פארוטיס מימין - נראה אטרופית. מה המשמעות? תודה

לילי שלום! לאחר טיפול ביוד רדיואקטיבי יכולים להיות ממצאים שונים בבלוטות הרוק. במידה וקיימים סימפטומים, ולו הקלים ביותר, אני נוטה להמליץ על התערבות אנדוסקופית וטיפול בבלוטות הרוק. מדובר בטיפול קל מאד ויעיל. אנא פני למרפאת בלוטות הרוק.

מנהל פורום בלוטות הרוק