בלוטת רוק מעט מוגדלת

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

30/07/2020 | 22:23 | מאת: חנה

ד״ר שלום, כ-4 חודשים בלוטת הרוק התת ליסתית שלי מימין מעט מוגדלת בעת בליעת רוק/אכילה ושתייה,יש לציין שלעיתים היא לא מורגשת כלל ואם אני בולעת רוק אני פתאום מרגישה אותה..ביצעתי פעמיים סונר שתוצאותיו היו בלוטת הרוק מעט מוגדלת עם הדגמה תקינה. יש לציין שלפני כמה חודשים היו לי כמה בלוטת לימפה מוגדלות שעברו. האם ההגדלה של בלוטת הרוק יכולה להעיד על חסימה קלה שנגרמה בשל היצרות בגלל דלקת שהייתה וגרמה לצלקת? אם כן, האם יש צורך בטיפול שמדובר בחסימה קלה? 2 רופאי אאג שהייתי אצלהם אמרו רק לעקוב, אך אני מודאגת.. אשמח לתשובתך,תודה רבה.

חנה שלום! ראשית, נדמה שאין מקום לדאגה. הגדלה קלה של בלוטת הרוק אינה מעידה בהכרח על תהליך חסימתי או דלקתי. יתכן כי יש בעיקר צניחה של הבלוטה ע"ר גיל מתקדם..ממליצה להבדק ע"י מומחה לבלוטות הרוק.

05/08/2020 | 10:21 | מאת: חנה

תודה רבה על התגובה.

מנהל פורום בלוטות הרוק