זליגת רוק צמיגי מהנאוזופרינקס

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

30/08/2019 | 13:30 | מאת: אתלה

בת 74. סובלת כחצי שנה לאחר הצטננות ויראלית מנזלת קידמית ובמיוחד אחורית וליחה תקועה בגרון. עברתי כל הטיפולים המקובלים.תרסיס מלח. תרסיסים סטרואידים.נסיון באנטיהיסטמין. Ct סינוסים לא נמצא דבר. מספר פעמים בדיקות בסיב אופטי שלמעט בצקת וגודש באף לא מצאו דבר. הייתי אצל אלרגולוג גסטרולוג נירולוג. האלרגולוג אמר להמשיך בספרי סטראודלי - סטרונאז. המצב עדיין לא טוב. האף גדוש ןנזילה אחורית צמיגה לכיוון הלוע . מאד מציק מקשה להרדם. איכות חיים נמוכה ביותר וקשיי נשימה. לאחרונה הייתי אצל ר.א.א.ג המתמחה בבלוטות הרוק ובליעה. שבדק אותי עם סיב ומצלמה. לדבריו. יש נזילה של רןק צמיגי מנאוזיפרינקס לעבר אורופרינקס. להבנתי זו הנזילה האחורית שמציקה לי ויש קושי לבלע אותה. שאלתי- ממה יכולה לנבע נזילה לא תקינה שכזו. כי אני בולעת ושוב פעם נוצרת שכבת רוק חדשה בחיך . תהליך שחוזר ונשנה ומשגע. ?? כמו כן הרופא איבחן 2 ציסטות ולוקולריות קטנות עג קפל גלוסואפיגלוטי. למעשה לא קיבלתי טיפול למעט אדים מי מלח וסטרונאז. מציצת סוכריות ושתית מים מרובה. דברים שעשיתי עד עכשיו ולא ממש ריפאו אותי. אני אובדת עצות . מה דעתך ? ממה נובעת הפרשת הרוק הסמיכה מהנאוזופרינקס? מה ניתן לעשות? מה עלי לעשות? יש לצין שאני לוקחת כבר 4 חודשים פרדינזון. התחלתי ב20 מג כיום 5 מג. על רקע חשד לתהליך דלקתי לא זיהומי במערות האף .אודה להתיחסותך!!

אתלה שלום. אין קשר בין תלונתך לבלוטות הרוק. אנא הפני את השאלה לפורום העוסק במחלות אף וסינוסים. בהצלחה!

01/09/2019 | 12:11 | מאת: אתלה

תודה לדר גילת על התיחסותך. כיון שהרופא א.א.ג. אומר שהזליגה ללוע היא מבלוטות רוק שבפנים. מדוע הנושא לא שייך לפורום בלוטות הרוק? אודה לתשובתך.פ

מנהל פורום בלוטות הרוק