כאבים בצוואר ויובש בפה

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

24/06/2019 | 08:07 | מאת: קרן

שלום, אני סובלת כבר מעל חצי שנה מיובש בפה, כתוצאה מדלקת בשן 37 שהייתה שבעקבות כך לקחתי אנטיביוטיקה למשך שנה. רופא שיניים ביצע 2 תעלות במקום 3 תעלות ולכן סבלתי מהדלקת. בלוטות הרוק נפגעו ויחד עם זאת יש לי כאבים בצוואר. עשיתי צילום CT בצוואר ואין לי כלום. כמו כן, בדיקות דם תקינות, וביקור אצל רופא פה ולסת. האם יכול להיות קשר בין כאב הצוואר (שבעבר לא היה לי מעולם) לבין פגיעה בבלוטות הרוק? האם יש פתרון ליובש בפה? תודה, קרן.

קרן שלום פגיעה באחת מבלוטות הרוק לא תגרום ליובש פה. קיימות מאות בלוטות רוק בחלל הפה והלוע. כמו כן, איני רואה כיצד טיפול בשן 37 עלול לפגוע בבלוטת רוק גדולה. לגבי הכאבים בצוואר- כמעט כל כאב או תהליך דלקתי באיזור הפנים עלול לגרום באופן משני לכאבי צוואר, בעיקר בשל מתח שרירי. נסי חימום מקומי. אם קיים יובש פה- מומלץ להבדק ע"י מומחה לרפואת הפה במרפאות בית חולים.

מנהל פורום בלוטות הרוק