בלוטות נפוחות עקב הקאות

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

23/05/2019 | 16:59 | מאת: עדי

שלום, כבר מזה חודשיים וקצת שהבלוטה ליד האוזן ומתחתיה נפוחות נורא ( בשני הצדדים) חשוב לציין שיש לי הפרעות אכילה ואני אוכלת ומקיאה. אני יודעת בוודאות שזה הגורם . אך ברצוני להוסיף שכשאני מפסיקה להקיא זה מתנפח וכשאני מקיאה זה יורד. מה קורה שם? האם זו חסימה? הייתי אצל רופא שבדק לא אמר שיש חסימה אך רשם אזור בצקתי. זאת אומרת שכן מצטברים נוזלים אבל עם בוא ההקפאה הם יורדים. האם יש לך תשובה אופיינית לשאלתי? אני אובדת עצות.כמובן שהשאלה העיקרית האם זה יכול לרדת לבד ( בלי ניתוח) במידה ואפסיק לגמרי עם בנקאות. אשמח שתעזרי לי! תודה רבה(:

עדי שלום! הקאות מרובות גורמות לגירוי חומצי חזק בחלל הפה. אחת הבעיות עלולה להיות נפיחות זמנית או קבועה של בלוטות הרוק. כעבור זמן , הבלוטות מתנפחות בצורה בלתי הפיכה, והנפיחות אינה חולפת- מה שעלול לגרום לעיוות אסתטי ניכר. ההמלצה החמה ביותר שאני יכולה לתת לך- היא לגשת לעזרה ולטיפול מתאים להפרעת האכילה שלך. רפואה שלמה!

26/05/2019 | 13:30 | מאת: עדי

היי, הפסקתי להקיא 4 ימים. הנפיחות המירבית ירדה אך נשארה נפיחות. האם היא תרד ? ואם לא , מה ניתן לעשות??

מנהל פורום בלוטות הרוק