רמה גבוהה של עמילאז לאחר התנפחות בלוטת רוק

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

21/02/2019 | 19:56 | מאת: חיה. ש

בת 61. אתמול אחרי האוכל התנפחה לי לפתע מאוד בלוטת הרוק בצד שמאל. לאחר שעתיים הכל חזר לקדמותו ומאז ועד היום ( יום אחרי ) הבלוטה לא נפוחה. בדיקות הדם שהתבצעו למחרת היו תקינות חוץ מעמילאז מאוד גבוה U/L 1721 שטווח הנורמה בטופס 28-100. גם בדיקת האולטארא סאונד שהתבצעה יום אחרי ( כשהבלוטה כבר לא נפוחה ) היתה תקינה ללא ממצא. מהי הסיבה לעמילאז גבוה במקרה זה והאם יש צורך במעקב / בדיקה נוספת / אחרת?

חיה שלום! התופעה שאת מתארת מאפיינת תהליכים חסימתיים ודלקתיים בבלוטות הרוק הגדולות.רמת העמילאז הגבוהה מאפיינת תהליכים דלקתיים בבלוטת הרוק. גם אם מדובר כרגע בארוע בודד שחלף, עליך לפנות להמשך בירור וטיפול מומחה לבלוטות הרוק. רפואה שלמה!

מנהל פורום בלוטות הרוק