תשובת US צוואר מפחידה -דחוף

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

23/01/2014 | 17:55 | מאת: אהרון מ

דר' יקר , תשובת האולטרסאונד צוואר שקבלתי אגרסיבית ומפחידה , שלל בלוטות נפוחות מימין עד 12 ממ במרקם תקין כולל שתיים שטחיות מצד שמאל עד 14 מ"מ אני מודאג מאוד אנא הבע דעתך לגבי מה שנרשם מודגש בבולט : " הודגמה בלוטה סבמנדיבולרית היפואקוגנית ללא הדגמת הילוס בתוכה - חשודה ? " בסיכום נכתב : " דרוש ביקורת של בלוטה הלימפה מימין תת לסתית בעוד חודש " מה משמעות של בלוטה כזו שאין בה הדגמת הילוס בתוכה ? , מדוע בלוטה שאין בה הילוס כל כך חשודה ? כל הסיפור מתחיל להראות כמו מחלת הסרטן ! שכן הבלוטות לא נסוגו כבר חושדיים . דר אני מפחד האם נשמע לך כמו הסרטן ? בבקשה תשובה כמה שיותר מהירה - תודה רבה

23/01/2014 | 22:22 | מאת: ד"ר גל אבישי

כיוון שאני מכיר חלק מן הסיפור - קרי תשובת הUS, ולא את הסיפור השלם, אני ממליץ לך לפנות עם התשובה לרופא מומחה באא"ג.

הגדלת בלוטות לימפה בצוואר דו-צדדית ,כפי שמתואר בבדיקת הסונר (אולטראסאונד), היא לרב על רקע זיהומי. לעיתים קיימים ממצאים בסונר הדורשים מעקב, ולעיתים הנסיגה בבלוטות איטית. וודאי לא כדאי מיד להלחץ . מצטרפת לעצתו של ד"ר אבישי כי תפנה למומחה אא"ג לבדיקה ומעקב. בהצלחה!

מנהל פורום בלוטות הרוק