נפיחות (חדשה) בבלוטת הרוק

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

08/01/2019 | 12:34 | מאת: עינת

ד"ר נכבדה בת 53 בריאה בדר"כ. מאתמול פצע (אפטה) בחלל הפה צד ימין. סמוך למוק צינור הבלוטה. כמוכ נפיחות מבחוץ מתחת לאוזן שהח להתנפח מהבוקר, אתמול בערב התחלתי להרגיש את המקום.. נאמר לי שזו דלקת בבלוטה הומלץ על אוגמנטין פעמיים ביום למשך שבוע ומשחה לפצע בחלל. אוסיף שאני לאחר החלמה מטירודיטיס. אודה לכל הבהרה שכן המקום נפוח ואני מאד לחוצה. בתודה מראש לכל הבהרה.

עינת שלום! מבינה מדבריך, שהאפטה נמצאית באיזור פתח תעלת בלוטת הרוק ברירית הלחי...במקרה כזה, כאשר התהליך הדלקתי יסוג, הבלוטה אמורה להתאושש מעצמה. בינתיים מומלץ מאד לעשות עיסויים מרובים לבלוטה על מנת לעודד ניקוזה, לשתות הרבה ולצחצח היטב שיניים. רפואה שלמה!

09/01/2019 | 18:01 | מאת: עינת

תודה רבה שהתפנית וענית לי. יום טוב

31/01/2019 | 10:21 | מאת: NOT_FOUND

שלום רב, בהמשך לתשובתך ד"ר נכבד, אוסיף שבימים האחרונים אני מרגישה באי נוחות במקום כדוגמת איקצוץ לעיתים מתחת לאוזן ובלחי, לא מפריע לתפקוד היום יומי האם הדבר יכול להעיד על משהו, אוסיף שנבדקתי ע" יא.א.ג. שלא מצא שום ממצא. (יש לי תחושה ופחד שהלחי תתנפח ואני מאד מפחדת) שוב בתודה וברכה.

מנהל פורום בלוטות הרוק