הוצאת אבנים מתעלת הרוק

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

06/04/2018 | 07:18 | מאת: אודי

שלום בתי בת 24 הובחנה עם אבנים בתעלת הרוק מתחת ללשון טופלה בברזילי - ניסיון לריסוק מתברר שלא ניתן להוציא את שלו ניתן האבנים ע"י אנדוסוקפיה מתואם ניתוח לשבוע הבא מדוע לא לדחות, אין כאבים ודלקות (היה אירוע אחד לפני 8 חודשים) מהו זמן ההחלמה? והסיכון ? תודה אודי

אודי שלום! ריסוק אבנים הנמצאות בבלוטות תת לסתיות אינו גורם לרוב ליציאת האבן, אלא מאפשר בחלק מהמקרים הוצאה קלה יותר של האבן בזמן הניתוח. ההחלטה על ריסוק אבנים מתקבלת ע"י רופא מומחה לבלוטות הרוק בהתאם לממצאים הראשוניים בבדיקה וברנטגן. אין להשאיר אבן בבלוטת רוק תת לסתית לא מטופלת!. האבן גדלה, ועלולה לגרום לזיהומים ולסיבוכים. יש לבצע פעולה ניתוחית להוצאתה בכל המקרים. בהצלחה.

01/11/2020 | 19:31 | מאת: תומר

והובחנתי על ידי CT שיש לי אבן 7ממ בפרנכימת פרוטיד ימין האם אפשר להשאיר את האבן ללא טיפול או חייבים להוציא אותה עד כמה מסוכן להשאיר? תודה תומר

מנהל פורום בלוטות הרוק