כאב חד בבלוטות הרוק בתחילת אכילה

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

01/02/2018 | 20:21 | מאת: שין

מגיל ארבע לערך אני חווה תופעה שאיני ואף אחד אחר מצליחים להסביר.. כשאני מתחילה לאכול, לא משנה אם הטעם מתוק חמוץ מר או מלוח, בשניות הראשונות ללעיסה בזמן הפרשת הרוק אני חווה כאב חד בבלוטות התת אוזניות למשך מספר שניות ואז כשהרוק מופיע זה נעלם ואין יותר כאב בזמן האכילה או אחריו.. עד הפעם הבאה שאני כאילו ״מפתיעה״ את בלוטות הרוק שלי שוב... הכאב הוא אמנם למספר שניות אבל הוא בלתי נסבל ואיתי מאז ומתמיד.. חייבת לציין שבשנים האחרונות אובחנתי כחולת פיברומיאלגיה ותת פעילות בבלוטת התריס.. האם יכול להיות שזה אוטואימיוני? האם נתקלתם פעם בתופעה כזו? תודה וכל טוב

01/02/2018 | 20:26 | מאת: שין

שכחתי להוסיף שכיום אני בת 39..

שין שלום! כאב תת לסתי בזמן אכילה אינו אופייני דוקא לבעיה בבלוטות הרוק, ויכול להיות קשור לשרירי לעיסה. ממליצה לפנות לבדיקת רופא פה ולסת. בהצלחה!

מנהל פורום בלוטות הרוק