תוצאות אולטראסאונד בלוטת פרוטיס

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

12/01/2018 | 14:19 | מאת: רוני

שלום, שמי רוני ואני בת 29. בשנת 2015, בבדיקת אולטרסאונד, גיליתי שיש לי קשרית בצידה הימני של בלוטת התריס, שגודלה מעל 1 ס"מ. עשיתי ניקור ויצא תקין, ומאז אני במעקב אולטראסאונד. לפני כמה ימים קיבלתי תוצאות בדיקת אולטרסאונד, שם נכתב שהמבנה והגודל של בלוטת התריס אחידים ותקינים, הקשרית ללא שינוי מהותי, בלוטות לימפה רגילות, ובלוטות רוק תת לסתיות תקינות. מצידה הימני של הפרוטיס, מבנה ציסטי קטן כ-0.6 מ"מ. מה עליי לעשות? כיצד להמשיך טיפול לדעתך? מבחינת תסמינים, אני כן לפעמים מרגישה דקירה באזור של בלוטת הרוק, לרוב בצד ימין, אבל לפעמים גם בצד שמאל. תודה!

רוני שלום! ציסטות זעירות בבלוטות הפרוטיס הינן ממצא שכיח יחסית, ולרב אינן דורשות כל טיפול או התערבות. מעקב אא"ג בקופ"ח מספק בהחלט.

מנהל פורום בלוטות הרוק