בלוטת רוק נפוחה ברצפת הפה

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

14/04/2017 | 21:50 | מאת: עינת

שלום רב לפני מספר שנים הרגשתי בלוטה קטנה כמו גבשושית בחלק הצדדי בריצפת הפה ממש למטה רופא אף אוזן גרון אמר שניסתמה לי צינורית רוק שנה אחר כך הגעתי לרופא שיניים והראתי לו גם הוא אמר אותו הדבר . לפני שנתיים בערך רופאת פה ולסת בדקה לי את הפה לצורך התאמת סד הסתימה לא עברה והיא לא מורגשת ולדעתי לא גדלה בדיקות דם תקינות ללא התנפחות בלוטת לימפה כל שהי בת 32 בריאה בדרך כלל. האם לדעתך צריך בדיקות נוספות? יש לציין שאין כאב כלל באיזור

עינת שלום ע"פ התיאור יכול להתאים למוקוצלה- בלוטת רוק זעירה בחלל הפה שהתנוונה או נסתמה ויצרה מעין ציסטה. לרוב, אין צורך לטפל ולעיתים חולף מעצמו. אם הדבר מפריע לך- ניתן להסיר בהליך כירורגי קטן. פני לאחת ממרפאות פה ולסת או מרפאות בלוטות הרוק. בהצלחה.

מנהל פורום בלוטות הרוק