קפיצות במספר במשקפיים

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים אצל ילדים בניהול עמותת לראות

09/03/2020 | 17:41 | מאת: הילה

בני בן 9.5 מרכיב משקפיים בשנתיים האחרונות. לפני שנתיים המספר בשתי העיניים היה 1. לפני שנה קפץ ל2 ולפני כשבוע קפץ ל3. האם זה תקין ? האם יכול להעיד על בעיה ?? אציין שאני ובעלי לא מרכיבים משקפיים.

10/03/2020 | 19:44 | מאת: ד"ר עלוית וולף

שלום רב, גיל בית הספר ידוע כגיל בו יכול להתפתח קוצר ראיה ( מינוס במשקפיים) וגם כגיל בו ישנה גדילה במספר. לא ציינת האם בנך נבדק ע״י רופאת עיניים והאם בדיקת המספר בוצעה לאחר מתן טיפות להרחבת האישון. במידה וכן, ואכן העליה במספר היא אמיתית היום ישנם טיפולים להאטת קצב העליה במספר. מומלץ להתיעץ עם רופאת עיניים ילדים לגבי האפשרויות. בנוסף מומלץ לבלות יותר זמן בחוץ. בד״כ העליה במספר לא מעידה על בעיה אחרת.

מנהל פורום מחלות עיניים אצל ילדים בניהול עמותת לראות