פג FTT

דיון מתוך פורום  הורים לפגים ותינוקות

21/06/2015 | 18:35 | מאת: דנה

שלום, בני בן שנה ו-8 (שנה ו- 6 מתוקן). נולד בשבוע 34, תאום, במשקל 2 קילו. בגיל שנה וחודש שקל 7.5 קילו כיום בגיל שנה ו- 8 שוקל 8.350 קילו עולה מאוד לאט במשקל ומתרחק מהעקומות. בגובה שומר על אחוזון 10. הקף ראש שומר על אחוזון 35. מפותח מכל בחינה אחרת. מאוד מאוד פעיל ובתנועה מתמדת. עדיין בבית עם מטפלת. אוכל כמויות מאוד קטנות מאז ומעולם. עוד בתור תינוק לא הצליח להגיע אפילו ל 100CC לקילו ליום. מנסים להעשיר עם שמנות, גבינות, מעדנים, מזון שמן. מנסים למסד ארוחות מסודרות. אבל בגלל שהוא אוכל מעט, הוא רעב לעיתים יותר קרובות. נותן צואה בדר"כ פעם ביומיים. נראית רגילה. בדיקות צליאק, ספירה, פריטין, תפקודי כבד, כליה ו- CRP תקינות. כיצד מומלץ להתקדם, אם בכלל? אנחנו מנסים לא להילחץ, אבל הוא כל כך רזה...

22/06/2015 | 00:35 | מאת: ליטל בוזאק

היי דנה, אני יודעת שזה מלחיץ, בייחוד כשהחברה מלאה בהשוואות בין ילד לילד. נראה שאת עם היד על הדופק ולוקחת אותו לכל ייעוץ או בדיקה אפשרית. בהחלט ניתן להעשיר קלורית את הארוחות הקטנות לעיתים תכופות. המלצתי לעשות זאת בהדרכה צמודה של דיאטנית שתתן לך תפריט עשיר וחשוב מאוד- לטעמו של הילד! במקביל הייתי מתייעצת עם אנדוקרינולוג ילדים. בהצלחה

מנהל פורום הורים לפגים ותינוקות