האכלת פגים

דיון מתוך פורום  הורים לפגים ותינוקות

11/09/2014 | 12:11 | מאת: פיבי

יש לי תאומים שנולדו פגים ועכשיו בבית. כרגע בני חודש וחצי שוקלים 3.400 ו- 2.990. מעירה אותם כל 3 שעות והם אוכלים 80-100 מ"ל. לעתים קרובות, אחרי שעה הם עושים צרכים ושוב רעבים, ואז אני נותנת מנה קטנה של 40-60 מ" ל. שאלותיי: 1. מתי כבר אפשר להפסיק להעיר אותם לארוחות? 2. מהי הכמות שהם צריכים ל 24 שעות? 3. האם תקין שבין הארוחות כאשר הם רעבים אני נותנת תוספת? שאלתי בטיפת חלב והם קצת מגמגמים בנושא פגים. אציין כי הם עולים יפה מאוד במשקל.

14/09/2014 | 07:22 | מאת: פרופ' יעקב קוינט

שלום פיבי עד למשקל 3,500 גרם מומלץ להעירם כל שלוש שעות אם כי יש פגים ש"מסרבים" להתעורר ולכן ניתן להמתין עוד שעה. בכל מקרה, לאחר שיגיעו למשקל 3,500 גרם ניתן להאכילם לפי רצון (הן בזמן והן בכמות). בלשון אחרת ניתן לתת להם לאכול כמה שהם רוצים ומתי שהם רוצים ואין עוד צורך להעירם. הכמות היומית משתנה מפג לפג אך בד"כ הם אוכלים בין 120-180 מ"ל לק"ג משקל גוף ליממה. בכל מקרה, מה שחשוב זו עלייתם במשקל. בהחלט תקין ואף מומלץ לתת אוכל אם תינוק קם "לפני הזמן". כמובן שיש לזכור שלא כל בכי הוא רעב ולכן יש להציע אוכל כדי לוודא.

25/09/2014 | 00:09 | מאת: פיבי

יש לי תחושה שאני מאכילה יותר מידי. ביתי כרגע במשקל 3.8 קג ואוכל 100 מ"ל 8 ארוחות. בני שוקל 3.3 וגם הוא אוכל 100 מ"ל 8 ארוחות. זה המון ואני עכשיו מבינה למה הוא סובל מכאבי בטן. שאלתי - איך מסרבים להאכיל כשאשר הם דורשים בין הארוחות תוספת??? כיצד ניתן להאריך את שעות הארוחות וקצר ל 6 או 7 ארוחות? ? אציין כמובן שמדובר בתאומים

מנהל פורום הורים לפגים ותינוקות