אי עלייה במשקל - תינוק בן חודשיים

דיון מתוך פורום  הורים לפגים ותינוקות

06/04/2014 | 20:20 | מאת: אייל

שלום פרופ' קוינט, התינוק שלנו נולד לפני חודשיים במשקל 3.275. לידה תקינה, הריון תקין. כשהיה בן חודש נשקל בטיפת חלב ומשקלו היה 4.540. היום נשקל שוב בגיל חודשיים, ובמהלך החודש הוא עלה 30 גרם בלבד, שוקל כיום 4.570. כמה דברים שחשוב לי לציין: 1. האמא מניקה ורואים שיש חלב, כמו כן הילד עושה קולות שהוא בולע, ולכן נראה שהוא אוכל. הנקה בערך כל 3 שעות, למעט בלילה, היות והילד ישן כל לילה בערך 9 שעות רצוף. אנחנו לא מעירים אותו לאכול במהלך הלילה. 2. הילד לא מראה סימנים של מצוקה או רעב - הוא מחייך, ישן טוב, בוכה בכמויות נורמליות לגמרי (לא בוכה כל הזמן). 3. הילד עושה את צרכיו בצורה נורמלית - יש לפחות 5 חיתולים רטובים ביום, ועושה קקי כל יום או יומיים. 4. למעט המשקל, שאר המדדים שנמדדו בטיפת חלב מראים על התקדמות טובה ורגילה - גם היקף ראש וגם גובה. רציתי לדעת האם אנחנו צריכים לדאוג מהאי עלייה במשקל, כל כמה זמן מומלץ לשקול את התינוק, ומה לעשות במקרה והוא עדיין לא עולה במשקל. תודה רבה

07/04/2014 | 07:11 | מאת: פרופ' יעקב קוינט

שלום אייל לפי הנתונים שכתבת עליית המשקל עד לגיל חודש הייתה תקינה ואולי אפילו מואצת מדי. בהנחה שלא משלשל ולא מקיא וחש בטוב נראה לי שכעת הוא מתייצב על עקומה חדשה המתאימה לנטייה הגנטית שלו ולכן צריך יהיה לראות בשבועות הקרובים התישרות על עקומת גדילה חדשה נמוכה יותר. אם לעומת זאת ימשיך לשבור עקומות צריך יהיה לבצע בירור. בירור יש לבצע גם אם התיאבון יורד או שמצבו הכללי משתנה. בכל ספק ניתן כמובן להתייעץ עם רופא הילדים שלכם. בברכה

מנהל פורום הורים לפגים ותינוקות