גלגול עיניים כתוצאה מחיסון

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

26/08/2013 | 13:02 | מאת: ליאת

בתי בת שנתיים וחצי. בגיל חודש קיבלה חיסון צהבת ומיד אח"כ החלה לגלגל עיניים (אישונים לאחור) וחל עיכוב התפתחותי שבעקבותיו טופלנו בפיזיטרפיה במכון להתפתחות הילד. כמובן שכל מתן החיסונים פסקו ועד היום טרם התחסנה. שאלתי היא האם יש סיכון כיום לאחר שנתיים וחצי לתת את חיסון הפוליו המומת ובנוסף, האם זה מסוכן שאחותה (בת 6 - בריאה ומחוסנת) תקבל את 2 הטיפות, שכן זה גורם לאחותה שטרם חוסנה כלל להיות חשופה למחלה.

26/08/2013 | 13:26 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

יש להתייעץ ברופא המטפל שמכיר את בתך לגבי בת ה6 - אין מניעה לחסנה

26/08/2013 | 13:35 | מאת: ליאת

דר' ראשית תודה לתשובתך המהירה. שנית, לגבי בתי הגדולה, נכון שאין מניעה לחסן אותה באופן אישי אך האם היא מהווה סיכון לבתי הצעירה שאינה מחוסנת כלל. היא כמו תינוק שרק נולד...

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות