אובד עצות...

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

21/08/2013 | 00:10 | מאת: אבי

שלום רב. בני בן 9 והוא אמור לקבל את חיסון הפוליו.בני סובל ממה שנקרא בשפה הרפואית"דלקת מפרקים כרונית אידיופתית של גיל הילדות - Juvenile idiopathic arthritis-מיעוט מפרקים",סובל בשני הברכיים.הוא אובחן בגיל 6 ומאז מידי כמה חודשים הוא מקבל סטרואידים בזריקה לברכיים בהרדמה מלאה.לפי מה שהבנתי אצלו "הגוף תוקף את עצמו" ומזה נובעת הדלקת ובנוסף הוא מקבל סטרואידים.הפעם הבאה שהוא אמור לקבל זריקה היא בעוד חודש וחצי. שאלותיי הם: לאיזו קטגוריה משתייך הילד? 1.יכול לקבל חיסון וללכת לביה"ס. 2.לא יכול לקבל חיסון וכן ללכת לביהס. 3.לא יכול לקבל חיסון ולא יכול ללכת לביהס במשך שישה שבועות. אנחנו מאוד מבולבלים כהורים ולא יודעים מה לעשות!!! אשמח לקבל תשובה מדויקת ומקצועית בהקדם האפשרי. תודה אבי

21/08/2013 | 15:09 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

קטגוריה 1 - יכול לקבל חיסון וללכת לבית הספר הזרקת סטרואידים מקומית אינה משפיעה על מערכת החיסון בכל הגוף ובודאי אינה מדכאת את מערכת החיסון.זו התשובה המקצועית והמדוית היחידה שנה טובה

21/08/2013 | 18:09 | מאת: אבי

תודה לך על התשובה המקצועית והמהירה. עד כמה שאני הבנתי וקראתי על הדלקת הכרונית ממנה סובל בני ומוזכרת בהודעה הראשונה שלי,בעצם הגוף תוקף את עצמו ואז נוצרת הדלקת.אין זה אומר שמערכת החיסון של בני לא טובה,פגיעה.....זה מה שאני הבנתי מהרופא וגם ממה שקראתי במאמרים המתארים את היווצרות הדלקת והשלכותיה על הילד. לכן שאלתי שוב בעצם אם לבני במצב שלו הנתון מותר בכל זאת לקבל את החיסון למרות שמערכת החיסון שלו פגיעה? תודה מראש אבי

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות