דחוף דחוף על פוליו

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

19/08/2013 | 16:14 | מאת: דנדונה

1- ילד נשא שקיבל רק את החיסון המומת- באם לא יעשה את החיסון המוחלש- כמה זמן יהיה נשא? האם לכל החיים או שגופו יצליח לנטרל את הוירוס? 2- אני חולה במחלת קוליטיס ונוטלת נר רפאסאל פעם אחת ביום- המחלה בשליטה והמערכת החיסונית שלי בסדר גמור. האם סכנה לחסן את בני בן ה 8 בחיסון החי המוחלש? 3- הילד חולה FMF ונוטל 2 כדורי קולכיצין ביום- אין התפרצויות של המחלה בכלל. האם יש מניעה לחסן נגד פוליו בחיסון החי המוחלש?

19/08/2013 | 16:31 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

ילד שלא קיבל את החיסון המוחלש וייחשף לנגיף הפראי יהי נשא למשך כ 6 שבועות אין מניעה לחסן את הילדים, גם עקב FMF וגם קוליטיס עם טיפול בראפאסל לא מונע

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות