חיסון לשפעת תופעות לוואי

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

13/12/2016 | 13:21 | מאת: יעל

שלום אני בת 43 ומזה 10 שנים בכל שנה מתחסנת לשפעת לפני שנתיים שהתחסנתי הרגשתי חוסר יציבות חולשה במשך שבועיים מיד לאחר החיסון, בשנה שעברה מיד לאחר חיסון במשך חודש ימים הרגשתי חוסר תחושתיות בגוף חולשה לא ברורה. שפניתי לרופא המשפחה טען שאין קשר לחיסון, אך ברור לי שזה לא מקרי כי זה קרה מיד לאחר החיסון. השנה לא התחסנתי בשל הפחד שהתופעות יוחמרו שמעתי על תסמונת גיליאן-ברה האם החיסון יכול לגרום לתסמונת זו? האם כדאי להתחסן עדין? לשתובתך אודך

שלום רב, בשל בעיה טכנית לקח לי זמן רב מידי לענות על שאלה זאת. מקווה שעדיין רלוונטי לך ואם לא מתנצל שוב. לגופו של עניין, התסמונת אותה ציינת הינה תופעת לוואי אפשרית אם כי נדירה של החיסון, חשוב לדעת מה אכן היו הסימנים בפעמים הקודמות. אם רופא המשפחה משוכנע כי זו לא היתה התסמונת ובכל מקרה הסימנים לא היו קשורים לחיסון, אני ממליץ בכל זאת לקבל את החיסון. חשוב לציין כי התסמונת יכולה להגרם מגומרים רבים, חלקם מהוירוסים החיים אשר אנו נדבקים מהם בכל עונת חורף. בברכה, ד"ר קלינר

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות