חיסון חצבת ילד עם תסמונת נפרוטית

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

19/04/2019 | 07:33 | מאת: דוד

חג שמח בני בן 5.5 חולה בתסמונת נפרוטית מאז גיל 3 ומטופל בסטירואידים. עקב תלות בסטירואידים עבר בחודשיים האחרונים לטיפול בציקלוסופורין. חוסן במנה ראשונה של חצבת בגיל שנה. הבנתי שעקב הטיפול , אינו יכול לקבל את המנה השנייה. מה עושים במקרה כזה? אני מאוד חושש בעקבות כל הפירסומים בתקופה האחרונה על התפשטות החצבת. אי אפשר לשמור את הילד בבית ולמנוע ממנו לשהות במקומות ציבוריים. בנוסף, אנחנו נוסעים בקיץ לצרפת לחופשה ומאוד מפחיד אותי כל נושא החצבת בנסיעה לחול. מה עושים? האם יש טיפול מונע שאפשר לתת טרום הנסיעה? האם מנת חיסון אחת שקיבל בגיל שנה מגנה עליו במידה מסוימת למרות שיש לו מערכת חיסונית מוחלשת? תודה

שלום רב אכן מנת החיסון שהוא קיבל נותנת לו הגנה מסויימת (בילד בריא מנה אחת נותנת חסינות של 93%). חשוב ככל האפשר שיהיה בסביבת אנשים מחוסנים. בברכה ד"ר אודי קלינר

19/04/2019 | 10:52 | מאת: דוד

תודה רבה. האם במערכת חיסונית חלשה ההגנה היא פחות מ93%? יש בכל זאת דרך להגביר את ההגנה שלו?

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות