התייעצות לגבי חיסון פוליו מוחלש

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

21/02/2017 | 20:55 | מאת: דנית

שלום, אשמח להתייעץ בנוגע לחיסון פוליו מוחלש. ביתי בת 9 חודשים, עד כה חוסנה בזמן, ובכל החיסונים, על פי המלצת משרד הבריאות. אנו מתגוררים עם אימי, שחולה בסרטן שד גרורתי ומטופלת בכדורים ביולוגיים משולב עם הורמונליים. חשוב לציין שאיננה עוברת הקרנות או כימותרפיה. עד כה לא חיסנו את ביתנו בפוליו מוחלש מסיבה זו. עקב חופשה, אימי לא תהיה בבית בשבועיים הקרובים ולכן אנו מתלבטים בשנית האם זו תקופה טובה לחסן בכל זאת את ביתנו בפוליו המוחלש שניתן דרך הפה. שאלותיי הן: 1. האם אכן כדאי לחסן אותה בתקופה הזו? 2. במידה וכן כדאי לחסן: א. מה הסיכון הכרוך בכך עבור אימי? ב. הבנתי שיש צורך להשמר 6 שבועות. האם פרט לשטיפת ידיים לאחר מגע, והימנעות ממגע ברוק ובהפרשות (קקי ופיפי), יש צורך בהישמרות נוספת? ג. האם במקרה של אימי, יש צורך להשמר מעבר ל-4 השבועות הנוספים? 3. במידה ולא כדאי לחסן: א. מה הסיכון הכרוך בכך עבור ביתי, שמחוסנת בחיסון המומת אבל לא במוחלש? ב. אחות טיפת חלב אמרה שהחיסון המומת מגן עליה מהידבקות אבל לא מגן מזה שהיא יכולה להיות נשאית ולהדביק אחרים. אם כך הדבר, האם ההחלטה לא לחסן עשויה להגביר את הסיכון עבור אימי בהידבקות במחלה? 4. שאלה נוספת, קשורה אבל לא קשורה – האם מומלץ לרווח בין תאריך החיסון לבין התאריך בו נבצע את בדיקת הדם הדרושה בגיל 9 חודשים (ספירת דם, ברזל...)? המון תודה.

שלום רב, השאלה הראשונה היא מה מצב הדיכוי החיסוני של אימך. על שאלה זו רק הרופא המטפל שלה יכול לענות. ככל שהיא לא נחשבת למדוכאת חיסון אין מניעה לתת את החיסון לאימך. ככל שהיא נחשבת למדוכאת חיסון, בהתחשב בכך שאתם גרים באותו משק בית, ההמלצה הינה שלא לתת את החיסון בשל החשש (הקטן מאוד אך קיים) שהיא תדבק. היא קבלת החיסון החי מוחלש, משמעותו שאכן יש סיכון, קטן גם הוא, שביתך תוכל להעביר את הנגיף הפראי לסביבתה. עם זאת, ככל ששאר הסביבה שלכם מחוסנים (במוסד הלימודי של הבת, שאר בני הבית וכו') ובהתחשב בעובדה שנכון להיום הנגיף לא קיים בישראל (בין השאר בזכות החיסון החי מוחלש), הסיכון לאימך הינו נמוך מאוד. לגבי בדיקת הדם, אין צורך לרווח. בברכה, ד"ר אודי קלינר

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות