לחצים באוזניים

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

30/06/2013 | 03:45 | מאת: רותם

לפני כחודש וחצי ביקרתי אצל רופא אא"ג לאחר שהתלוננתי על עיקצוצים באוזניים ולחץ שאין לי מושג ממה נובע. לאחר בדיקה קצרה הרופא אמר שהאוזן נראית תקינה ושלח אותי למכון שמיעה. שם בוצעה לי בדיקת שמיעה בתדרים שונים. לאחר מכן אותו רופא מהמכון שמיעה אמר שהשמיעה שלי מעולה, זה נובע מבעיה בגרון. טרם נגשתי לרופא אא"ג עם הממצעים. מה עוד יכול לנבוע הלחצים באוזניים? ומדוע המון פעמים כשאני מדברת אנשים טוענים שאני מאין מרימה את הקול. אודה על תשובתך!

02/07/2013 | 14:38 | מאת: ד"ר יעל אסטרייכר-קדם

שלום, לחצים באוזניים עשויים לנבוע גם מהפרעה בתפקוד בתעלה שמחברת בין האף לאוזן (חצוצרת אוסטכיין), נגע בלוע, בעיה בפרקי הלסת ועוד. מומלץ לפנות לרופא אף אוזן גרון מטפל לבדיקה מלאה של כל מערכת אף אוזן גרון וכן להראות לו את בדיקת השמיעה כדי לוודא שאכן היא תקינה.

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון