תפקוד נשימתי

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

16/07/2013 | 18:43 | מאת: lee

ד"ר שלום. אודה לך באם תוכלי לפרט מה זו המחלה או הבדיקה : cough equivalent asthma האם זה יכול לגרום לשיעול יבש במיוחד בזמן שינה . תודה

16/07/2013 | 20:05 | מאת: ד"ר יעל אסטרייכר-קדם

שלום, COUGH EQUIVALENT ASTHMA הוא סוג של אסטמה שבטויה העיקרי הוא התקפי שיעול (לעומת אסטמה שבטוייה העיקריים הם קוצר נשימה וצפצופים). השיעול יכול להיות לילי. תפקודי הריאות יכולים להיות תקינים. הטיפול התרופתי דומה לטיפול באסטמה. אם יש תגובה טובה של השיעול לטיפול נגד אסטמה, אז נעשית האבחנה של COUGH EQUIVALENT ASTHMA. מומחה למחלות ריאה יוכל לאבחן את הבעיה ולהמליץ על המשך בירור וטיפול.

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון