דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

11/11/2014 | 14:47 | מאת: טל

שלום כבר מעל לשנה שאני מכחכך הרבה בגרון. רופא אאג אמר לי שזה הרגל לא נכון (תיק). אבל יש לי כל הזמן ליחה שמציקה ואני לא מצליח להפסיק לכחכך. עשיתי בדיקת אלרגיות שהראתה שאני לא אלרגי. בתחילת השנה עשיתי ניתוח מחיצה וקונכיות (האף היה סתום במשך כמה שנים והשתמשתי המון באוטריבין). מאז הניתוח האף פתוח לגמרי, אבל עדיין יש ליחה וכיחכוחים. אני מרגיש את הליחה ממש על פתח קנה הנשימה. זה מציק. והכחכוחים גורמים לעייפות בגרון וגם קצת כאבים בחזה. הגיוני שזה באמת הרגל לא נכון, מכיוון שהשנים האחרונות היו מאד מאד לחוצות (איבדתי אמא) אבל אני לא מסוגל להפסיק עם הכחכוחים האלו בעצמי. האם יש איזשהו פיתרון? אולי רופא שמתמחה ספציפית בדברים האלו? תודה רבה! טל

14/11/2014 | 20:10 | מאת: ד"ר יעל אסטרייכר-קדם

שלום, ראשית צריך לשלול סיבות גופניות נוספות לליחה כגון בעיה ריאתית או רפלוקס חומצה מהקיבה לגרון. פנה גם לרופא גסטרואנטרולוג ורופא ריאות לבדיקה. אם לא ימצאו סיבה פנה לנוירולוג שיוכל לקבוע אם מדובר בהפרעה התנהגותית או נוירולוגית.

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון