בלוטת צואר גדולה

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

23/07/2014 | 13:47 | מאת: שרון

לד"ר שלום. הייתי היום עם הבת שלי (בת 10) בבדיקת אולטרסאונד צוואר ונמצא כי: "מצד שמאל - בצוואר העליון ואמצעי עם התפשטות אחורה הודגמו הרבה בלוטות לימפה בגדלים שונים. הבלוטה הגדולה נמצאת מאחורי ובצמוד לשריר SCM ברוחב עד 1.2 ס"מ ועם קורטקס מעובה." אנחנו ההורים מאוד דואגים. האם ניתן להסיק מכך משהו? לרופא באיזה תחום התמחות הכי כדאי לפנות?

24/07/2014 | 13:59 | מאת: ד"ר יעל אסטרייכר-קדם

שלום, מומלץ לפנות למומחה אף אוזן גרון לבדיקה של הבת ובדיקת ה- US. בהתאם לממצאים יתכן שהרופא יפנה לניקור אחת מהבלוטות. קשה לתת הבחנה רק לפי הנתונים שציינת. בגילה של בתך הסיבה השכיחה ביותר להגדלת בלוטות לימפה היא תהליך זיהומי כמו למשל בדלקת גרון או מחלת הנשיקה.

24/07/2014 | 14:04 | מאת: שרון

לד"ר אסטרייכר. תודה רבה על התשובה. שרון

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון