ניתוח טיפנופלסטיקה והחלפת עצמות שמע

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

13/06/2014 | 19:58 | מאת: ברי

שלום ד"ר, אני חיילת. לפני כ-7 חודשים אובחן במהלך בדיקת שמיעה במסגרת בדיקות תעסוקתיות בצבא שיש לי ליקוי שמיעה מעורב באוזן ימין. יש לי ירידה מעורבת בשמיעה. הייתי בייעוץ אצל פרופסורית בבי"ח תל השומר ונאמר לי שאני צריכה לעבור ניתוח שנקרא טיפנופלסטיקה וגם אוסקופ הזה שזה כנראה מדובר לגבי החלפת עצמות שמע לפי ההפניה שקיבלתי בצבא. כמו כן, עשיתי CT של עצמות הפירמידות כחלק מהבדיקות שעליי לעשות לפני הניתוח. הכל יצא תקין חוץ מדבר אחד: מודגם עיבוי רירית בתאי אטמואיד ומערת הלסת מימין. וזה לא לאחר ניתוח קונכיות כי לא עברתי לעולם ניתוח באזניים. היפרטרופיה של כרית האדנואידים. הניתוח נקבע ל-22.6 והטרום ניתוח ל-19.6 שניהם בתל השומר. האם זה הניתוח המומלץ טיפנופלסטיקה והחלפת עצמות שמע כדי לשפר את השמיעה כמו שבאמת נקבע לי? קראתי באתרים שסיכויי ההצלחה יחסית גבוהים כ-85% אני בריאה יש לי רק אסתמה קלה. הניתוח מתבצע בהרדמה מקומית זה הגיוני שניתוח מסוג טיפנופלסטיקה והחלפת עצמות שמע יתבצע בה.מקומית? כמה זמן אורך הניתוח והאם יש צורך לאשפוז לאחריו אשמח למידע. אשמח לקבל תשובה בהקדם בתודה ברי נ.ב: סליחה על אורך ההודעה. אני פשוט יעשה הכל כדי לשפר את רמת השניעה שלי גם אם זה מותנה בניתוח כואב ואני לא מעוניינת במכשיר שמיעה כי מכשיר שמיעה לא פותר את הבעיה.

15/06/2014 | 14:37 | מאת: ד"ר יעל אסטרייכר-קדם

שלום, לא ניתן לקבוע אבחנה מבלי לבדוק אותך ומבלי לראות את בדיקת השמיעה וההדמיה שלך.נראה שאם הומלץ לך שם הניתוח, אז כנראה שאת זקוקה לו והוא יעזור לך. בניתוח כזה יש סיכוי טוב לשיפור השמיעה. ניתן לבצע את הנתוח גם בהרדמה מקומית. אין קשר לממצאים באף שיתכן שאין להם משמעות קלינית (כדי לקבוע צריך לבדוק אותך). שיהיה בהצלחה.

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון