דלקת שקדים בצד

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

27/06/2023 | 19:28 | מאת: לי

היי, אני בת 29  אתמול קרה לי משהו מוזר, נגעתי בגרון במישוש (אוהבת להרגיש ולוודא שהכל בסדר תמיד) וכשנגעתי חזק בצד שמאל באזור של השקדים זה כאב. לאחר מכן בערב החל כאב בבליעה רק בצד שמאל וחולשה כאבי שרירים וחום. בבוקר ניגשתי לרופאת משפחה שראתה שקדים נפוחים ולקחה משטח. לא יכלתי לחכות כי נורא כאב לי וקניתי משטח גרון בסופר פארם שיצא חיובי ללא ספק. ניגשתי לאף אוזן גרון לבדיקה בדק ואמר שאכן זו דלקת גרון ויש תפליט אך רק על שקד שמאל.ֶ האם זה מוזר או חריג? קיבלתי אוגמנטין ל10 ימים, אך מסוקרנת אם זה קורה שיש דלקת גרון ותפליט רק בצד אחד ולא בשניהם. הרופא טוען שזה ההתחלה ושאם לא הייתי באה זה היה מתפשט לשני. אני מציינת כי יש לי טנטון פועם לפעמים בצד שמאל אך עברתי בירור מקיף לגביו - האם חלילה זה יכול להיות גידול בצד שמאל שעושה טינטון? או שאם ראה תפליט ויצא חיובי במשטח אז זו אכן דלקת? אשמח אם תוכל להרגיע אותי . תודה רבה

30/06/2023 | 14:45 | מאת: לי

היי מוסיפה כמה פרטים - משטח גרון מהקופה גם חזר למחרת והגיע חיובי לסטרפטוקוק a אני מרגישה הרבה בלוטות לימפה בצוואר שלי שהתנפחו אבל לא מסוגלת לגעת או למשש אותן מהכאב ולפעמים כואב לי בתנועות הצוואר לצדדים. אני מקבלת כבר 3 וחצי ימים אנטיביוטיקה אוגמנטין ואמנם החום ירד (לעיתים כן מופיע אבל לא כמו שהיה) אבל אני עדיין לא מרגישה טוב! הכאב גרון עדיין כואב נורא למרות שיש רגועות קלות זה ממש בא והולך והבלוטות עדין נורא נפוחות וכואבות למגע. האם צריכה להגיע שוב לבדיקה? האם יכול להיות מסוכן? או שעליי לסיים קודם את הטיפול? קצת נלחצת…

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון