ירידה בחוש הריח בגלל מחסור בויטמינים?

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

20/06/2023 | 22:05 | מאת: אור

פרופסור שלום. אני בן 40 ומזה כ-10 שנים יש לי ירידה משמעותית בחוש הריח ובחוש הטעם. אין פוליפים או סינוסיטיס ואין אלרגיה. שימוש בתרסיסים לאף שמכילים סטרואידים במשך יותר מ-3 חודשים הביאו לשיפור קל ולסירוגין. לאחרונה,בדיקות דם תקינות אך נמצאה רמה נמוכה יחסית של חומצה פולית וויטמין D. התחלתי לפני חודש לקחת תוספים במינון מוגבר לפי הנחיות רופאת המשפחה. בשבועיים האחרונים אני מרגיש שאני מצליח להריח ולחוש טעם. היתכן כי מחסור בויטמינים אלו הוא זה שגרם לירידה משמעותית בחוש הריח והטעם?

ויטמינים מסוג B וחומצה פולית חיוניים לתפקוד עצבי אם כי במקרה שלך יש רושם לפתולוגיה מקומית. בריאות פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון