משהו מפריע בתחילת הגרון

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

06/06/2023 | 02:24 | מאת: מיטל

שלום ד''ר. אני בת 33, בריאה בדרכ. כ-3 חודשים יש לי תחושה שיש לי איזו חתיכה/פצע/משהו מציק בגרון, באיזור הפילאר הקידמי מימין לבין הלשון (כפי שציין רופא אאג את האזור) זו תחושה ממש מציקה ששמתי לב שמחמירה אחרי אוכל. ניסיתי להוריד מאכלים מסוימים (כגון שמן, סוכר, חלב וכו) אך אין חוקיות להרגשה המציקה. מה שכן, כשזה מציק לי זה כמו הרגשה שיש לי אוכל או חתיכה תקועה בצד ימין, שאני מנסה לשחרר ולבלוע. חשוב לציין שאין מדובר בכאב, רק בהרגשה מציקה. כשאני אוכלת אני לא מרגישה זאת כי אוכל עובר בגרון וזה הרגשה בעצמו של אוכל/ חתיכה גם, אך אחרי זה כשהפה ריק ההרגשה המציקה מוכפלת בדר"כ. הלכתי כבר לכמה רופאי א.א.ג, נבדקתי בסיב אופטי והם אומרים שהכל תקין ולא רואים ממצא חריג. אחד מהם ראה טנצלוליט והוציא אותו. אחד כתב "היפרמיה קלה באזור". פרט לזה כלום. האחרון נתן לי נקסיום 20 מג פעמיים ביום לפני חודש, אך איני רואה שיפור משמעותי בהרגשה. אולטרסאונד צוואר יצא תקין פרט לבלוטת לימפה עד 0.5 סנטימטר שציינו שיש בצד ימין. עם זאת ההרגשה המציקה לא עוברת ואף מוחמרת לאחרונה (היא יותר יציבה ומציקה) אני מחכה לבדיקת MRI ראש וצוואר והתור שלי עוד חודשיים, ובינתיים בקושי אוכלת (כי אוכל מגביר את זה) ובקושי מתפקדת. אובדת עצות ולא יודעת מה לעשות. ברור לי שמשהו לא תקין כי זאת תחושה מציקה מאוד ולא נורמלית שנמשכת כבר 3 חודשים. מרגיש לי שהרופאים שבדקו אותי לא מיצו את הבדיקה או פיספסו משהו. אשמח לשמוע את דעתך ד''ר האם מהתאור שלי יש לך איזה רעיון למה זה יכול להיות או טיפול שכדאי לי לנסות? אוכל מסוים שכדאי להוריד? ואם לא, מה היית ממליץ לי לעשות? יש בדיקות נוספות שניתן לעשות? תודה רבה רבה על העזרה. מיטל

לבדיקה מדוקדקת יש חשיבות רבה ממליץ לפנות לחוות דעת נוספת. בריאות פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון