פיענוח mri מוח+ כולסטאטומה

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

05/05/2023 | 16:50 | מאת: אביטל

בת 39. בשל דלקות אוזניים חוזרות, ירידה בשמיעה ואוטלגיה כרונית נשלחתי לבצע mri מח+פרוטוקול כולסטאטומה. כל הבדיקה יצאה תקינה למעט: "עכירות דו"צ בתאי המסטואיד הקאודלים". 1. מה משמעות הממצא הנ"ל? 2. האם ייתכן שממצא זה גורם לכאבים, לדלקות החוזרות ולירידה נתחושתית עצבית שיש לי? 3. האם ייתכן שממצא זה גורם לי (בעיקר בשכיבה) לרעשים באוזן? לא טינטון אלא מעין רעש של ממטרה/מים? 4. האם יש לכך טיפול כלשהו?

מדובר במלאות של חללי העצם המקושרים לאוזן תיכונה. לממצא הזה אין משמעות אם אין הקשר לתשאול ובדיקה. נא לפנות לרופא המטפל. בריאות פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון