גוש לבן על השקד שאינו דלקת גרון

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

18/04/2023 | 09:43 | מאת: נועה

שלום, שלשום הרגשתי שנתקעה לי חתיכה קטנה של אוכל על השקד, כפי שקורה לי מדי פעם. לא ייחסתי לזה חשיבות כי ידעתי שזה פשוט יצא לבד. למחרת בערב, ניסיתי להוציא את זה בעצמי. הצלחתי לגעת בזה וניסיתי להזיז אבל זה לא השתחרר. ניסיתי לצבוט את זה כדי לתפוס ולהוציא אבל השתחרר רק קצת קרום לבן ואז זה התחיל לדמם קצת...נבהלתי כי עכשיו אני כבר לא בטוחה שזה אוכל. חבל שאין לי איך להעלות לכאן תמונה. זה נראה כמו גוש קטנצ'יק על השקד מכוסה בקרום לבן. האם זה פצע כלשהו או שיש סיכוי שזה אוכל שהזדהם? לצערי לא מצאתי עדיין אף תור קרוב לא.א.ג

ייתכן ומדובר באבן שקד. ניסיון הוצאה זהיר עשוי לעזור. זהירות מפציעה. בריאות פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

14/05/2023 | 13:26 | מאת: נועה

שלום רב, הייתי אצל א.א.ג אחת שאבחנה אבן שקד. לא הייתי שקטה עם האבחנה שלה כיוון שלי מהרגע הראשון זה לא היה נראה אבן שקד אז הלכתי לחוות דעת שניה. הרופא אבחן יבלת/פפילומה והמליץ להסיר את זה. אז עד שאני אסיר את זה...הבנתי שזה יכול לדבק ולא הבנתי כיצד עליי להיזהר מפני הדבקת המשפחה הקרובה (בעלי, ילדים...). האם עליי להימנע מנשיקות? אכילה בסכו"ם משותף? וכו' וכו'...אשמח להבהרה. תודה רבה

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון