דלקת גרון ואנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

24/03/2023 | 10:16 | מאת: ארי

שלום, בת 23, מתגוררת בחו״ל ולכן לא יכולה ללכת לרופא מעכשיו לעכשיו. במשך כ-3 ימים היה כאב גרון חזק בצד שמאל שהפריע לשינה ולעיתים הורגש גם באוזן שמאל. מעט צינון , ללא חום. ביצעתי משטח גרון מהיר יום אחרי יום, בפעם הראשונה יצא שלילי, בפעם השנייה הופיע פס שני בהיר מאוד שכמעט ולא נראה. כאב הגרון עבר היום לגמרי (לאחר 3 ימים) יש ברשותי מוקסיוויט בכמות מספיקה לטיפול בדלקת גרון (10 ימים, פעמיים ביום). האם מומלץ לקחת את האנטיביוטיקה למניעת סיבוכים? תודה רבה!

במידה ואין שינוי בפרמטרים, יש לשקול טיפול גם החל מהיום. בריאות פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון